Arhiva categoriei: Evenimente

Decernarea premiului Clusterului IMAGO-MOL Promising Young Scientist in Nuclear Medicine

In cadrul Galei de decernare a premiilor Zilelor Medicinei Nucleare – IASI 2018, Clusterul IMAGO-MOL a acordat premiul Promising Young Scientist in Nuclear Medicine, eveniment aflat la a treia editie. Anul acesta premiul a revenit doamnei medic rezident Cati Stolniceanu, Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi.

Mentionam ca evenimentul “Zilele Medicinei Nucleare – IASI 2018″ s-a derulat in perioada 1-4 noiembrie 2018, la Iasi, fiind organizat de Societatea Romana de Medicina Nucleara si Imagistica Moleculara – SRMNIM, in colaborare cu U.M.F. “Grigore T. Popa” Iasi, Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Structurala si Moleculara – IMAGO-MOL, Societatea de Medici si Naturalisti din Iasi, Spitalul Clinic Judetean de Urgente Sf. Spiridon si Institutul Regional de Oncologie Iasi

Link catre Galerie Foto

Iasi, 09.11.2018

Intalnirea membrilor Grupului de Lucru pentru Agenda Strategica a Clusterului IMAGO-MOL sub egida “Zilelor Medicinei Nucleare – IASI 2018″

In data de 1 noiembrie 2018 s-a desfasurat in Biblioteca Institutului de Anatomie a Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa” din Iasi, intalnirea Grupului de Lucru al Clusterului IMAGO-MOL, in cadrul proiectului „Cresterea excelentei Clusterului IMAGO-MOL prin dezvoltarea documentelor de planificare strategica CDI” (CEX – IMAG), finantat de catre Ministerul Cercetarii si Inovarii prin PNCDI III. La intalnire au participat 21 de reprezentanti ai membrilor Clusterului Imago Mol.

In cadrul evenimentului, dna Alina Capitanu, director de proiect, a prezentat versiunea de lucru a Agendei Strategice, document care cuprinde situatia curenta a sistemului de sanatate la nivelul Regiunii Nord-Est, analiza SWOT si directiile strategice conturate in urma analizei chestionarelor completate de catre membrii clusterului.

Doamna Carmen MIHAI, manager de inovare al Clusterului Imago-Mol a prezentat rezultatele obtinute in urma centralizarii chestionarelor aplicate membrilor clusterului. Astfel, au fost cristalizate si propuse principalele directii de dezvoltare constand in:

  • Dezvoltarea unei infrastructuri comune a Clusterului IMAGO-MOL cu generarea de produse marca proprie;
  • Intarirea capacitatii institutionale a Clusterului IMAGO MOL, prin cunoastere si networking intern, precum si prin atragerea altor noi membri;
  • Dezvoltarea activitatilor de cercetare-dezvoltare-inovare prin realizarea de proiecte CDI pe tematici de cercetare comune;
  • Cresterea nivelului de pregatire si a competentelor specifice la nivelul membrilor clusterului prin activitati de formare si schimb de experienta;
  • Intensificarea cooperarii nationale si internationale prin dezvoltarea de parteneriate;
  • Lobby si advocacy in domeniul politicilor destinate dezvoltarii sectorului de imagistica medicala;
  • Cresterea vizibilitatii clusterului prin dezvoltarea si implementare de activitati de promovare si branding.

In data de 1 noiembrie 2018 a fost organizata si Adunarea Generala a membrilor Asociatiei Cluster IMAGO-Mol, prilej cu care au fost dezbatute si aprobate noi cereri de aderare la Clusterul IMAGO-MOL, respectiv: Asociatia Umanitara Codrin „Ocrotiti copiii ce vor ramane doar copii” din Piatra Neamt, SC PixelData SRL din Cluj Napoca, Academia Romana – Filiala Iasi, a fost agreata introducerea in statutul asociatiei a domeniului TIC, ca domeniu prioritar de dezvoltare, in linie cu activitatile si interesele membrilor sai si a fost stabilita o noua componenta a Consiliului Director.

De asemenea, in cadrul Zilelor Medicinii Nucleare Iasi 2018, doamnele Alina Capitanu, director proiect si Carmen Mihai, manager inovare au realizat o prezentare intitulata Oportunitati de finantare pentru cercetarea in domeniul medicinei nucleare, in cadrul unei sesiuni derulate in sala de conferinte a Institutului Regional de Oncologie Iasi. Au fost trecute in revista o serie de oportunitati active in domeniul granturilor interne si internationale.

Pentru mai multe detalii cu privire la prezentarea realizata in cadrul  Zilelor Medicinei Nucleare – IASI 2018, puteti accesa urmatorul link:

Prezentare Oportunitati de finantare pentru cercetarea in domeniul medicinei nucleare, Nuclear Medicine Days, Iasi, Romania, 1 Noiembrie 2018

Link catre Galerie Foto

Iasi, 09.11.2018

O noua intalnire a membrilor Grupului de Lucru pentru Agenda Strategica a Clusterului IMAGO-MOL sub egida “Zilelor Medicinei Nucleare – IASI 2018″

In perioada 1- 4 noiembrie 2018, se va desfasura la Iasi, evenimentul  “Zilele Medicinei Nucleare – IASI 2018″, organizat de Societatea Romana de Medicina Nucleara si Imagistica Moleculara – SRMNIM, in colaborare cu U.M.F. “Grigore T. Popa” Iasi, Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Structurala si Moleculara – IMAGO-MOL, Societatea de Medici si Naturalisti din Iasi, Spitalul Clinic Judetean de Urgente Sf. Spiridon si Institutul Regional de Oncologie Iasi.

Evenimentul va fi national cu participare internationala si va include:

-          Un curs postuniversitar: Actualitati in imagistica nucleara teragnostica

-          Sesiuni de cazuri clinice: Nuclear Imaging versus Unclear Imaging

-          Un Simpozion de radioprotectie

Concentrandu-se anul acesta, pe formarea tinerilor specialisti in domeniul radiotrasorilor si a tehnicilor SPECT/PET/CT/IRM, definind conceptul de „Theragnostics” pentru medicina personalizata si de precizie, “Zilele Medicinei Nucleare – IASI 2018″ reprezinta, in fapt, evenimentul national anual al specialistilor in domeniul imagisticii nucleare.  Manifestarea isi propune sa creeze oportunitatea initierii de discutii despre progresele medicinei nucleare, necesare si in Romania, in cadrul unor intalniri motivationale, in care toti participantii sa aiba sansa de a impartasi idei.

Evenimentul va prilejui si organizarea unei noi intalniri a Grupului de Lucru privind elaborarea Agendei Strategice Imago-Mol, in data de 1 noiembrie 2018, in Biblioteca Institutului de Anatomie (U.M.F. “Grigore T. Popa” Iasi). Intalnirea se deruleaza in cadrul proiectului Cresterea excelentei Clusterului IMAGO-MOL prin dezvoltarea documentelor de planificare strategica CDI CEX – IMAG si finantat de catre Ministerul Cercetarii si Inovarii prin PNCDI III. Scopul intalnirii este de a supune spre dezbatere si aprobare Agenda Strategica IMAGO-MOL.

Scopul proiectului CEX – IMAG este de crestere a excelentei si productivitatii stiintifice aplicative a Clusterului IMAGO-MOL, prin dezvoltarea documentelor strategice de planificare CDI in vederea asigurarii continuitatii si cresterii capacitatii operationale a Clusterului IMAGO-MOL intr-un domeniu deosebit de important pentru sanatate – imagistica, in corelare cu domeniul IT si biotehnologiile.

Intalnirea va prilejui si organizarea unei Adunari Generale a Clusterului IMAGO-MOL pentru dezbaterea unor aspecte statutare. 

 IASI, 29 OCTOMBRIE 2018

Intalnirea Grupului de Lucru pentru Agenda Strategica a Clusterului IMAGO-MOL

In data de 27 septembrie 2018 s-a desfasurat in Sala de Conferinte a Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa” din Iasi intalnirea Grupului de Lucru al Clusterului IMAGO-MOL, in cadrul proiectului „Cresterea excelentei Clusterului IMAGO-MOL prin dezvoltarea documentelor de planificare strategica CDI” (CEX – IMAG), finantat de catre Ministerul Cercetarii si Inovarii prin PNCDI III. La intalnire au participat 23 de reprezentanti ai membrilor clusterului IMAGO MOL.

Scopul acestui eveniment a fost de consultare cu privire la prioritatile de dezvoltare ale Clusterului IMAGO-MOL, in vederea construirii in parteneriat a Agendei Strategice, in concordanta cu necesitatile si obiectivele comune ale membrilor IMAGO-MOL si ale actorilor cheie in domeniul sanatatii.

Doamna Alina Capitanu, director proiect a prezentat scopul intalnirii si a multumit tuturor celor prezenti  pentru raspunsul la invitatie si participare. De asemenea, a realizat o prezentare a proiectului, a etapelor de realizare a documentelor de planificare strategice si a modului cum se construieste in parteneriat Agenda Clusterului IMAGO-MOL.

Doamna Carmen MIHAI, manager inovare cluster Imago Mol a prezentat chestionarul de identificare interese membri cluster, ce va fi utilizat in cadrul proiectului pentru a putea identifica domeniile de interes, directiile strategice, resursele pe care membrii le pot pune la dispozitia clusterului, precum si a facilita realizarea unei analize SWOT organizationale.

Doamna prof.univ. dr. Cipriana STEFANESCU, coordonator stiintific al proiectului, a prezentat o sinteza a directiilor, temelor si subtemelor de cercetare prioritare ale clusterului IMAGO-MOL, incluzand, in esenta: teme privind dezvoltarea de radiofarmaceutice noi, teme privind procesarea imaginilor si prelucrarea in corelatie cu markerii fenotipici specifici bolii de diagnosticat sau tratat, dezvoltarea de sisteme IT utile medicului imagist si/sau pacientului, telemedicina etc., lansand invitatia la discutii.

In continuare au luat cuvantul reprezentanti ai membrilor clusterului, detaliind propunerile de directii de dezvoltare.

Astfel, Domnul Iulian CIOCOIU, prodecan Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” a mentionat ca directii de interes aplicatiile inteligentei artificiale pentru medicina (de tipul asistentului inteligent al medicului), compresia imaginilor medicale prin cercetarea tehnicilor de compresie, cercetari in vederea reducerii nivelulul de iradiere in investigatia imagistica.

Doamna Conf. Univ. dr. Corina URSULESCU LUPASCU a precizat ca ideea dezvoltarii unui PACS multicentric poate fi viabila, pentru a elimina transportul imaginilor imagistice pe suport CD, care pot suferi deteriorari/alterari atunci cand pacientii sunt referiti de la un centru la altul. Domnul Alexandru NAUM, sef laborator Medicina Nucleara, IRO Iasi a metionat ca modelul norvegian de PACS ar putea fi preluat ca model.

Urmatoarea intalnire a Grupului de lucru urmeaza a se desfasura in luna noiembrie 2018, sub egida Zilelor Medicinii Nucleare Iasi (1- 4 noiembrie 2018), eveniment organizat de Societatea Romana de Medicina Nucleara si Imagistica Moleculara – SRMNIM, in colaborare cu U.M.F. “Grigore T. Popa” Iasi, Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Structurala si Moleculara – IMAGO-MOL, Institutul Regional de Oncologie Iasi, Spitalul Clinic Judetean de Urgente Sf. Spiridon si Societatea de Medici si Naturalisti din Iasi.

Link Galerie Foto

Iasi, 28 septembrie 2018

Conferinta de lansare a Proiectului CEX IMAG

Clusterul IMAGO-Mol a organizat, in data de 4 iulie 2018Conferinta de lansare a proiectului “Cresterea excelentei Clusterului IMAGO-MOL prin dezvoltarea documentelor de planificare strategica CDI” (CEX – IMAG), in Aula Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa” Iasi.

 Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est IMAGO-MOL implementeaza, incepand cu data de 1 iulie 2018, proiectul „Cresterea excelentei Clusterului IMAGO-MOL prin dezvoltarea documentelor de planificare strategica CDI” (CEX – IMAG), finantat de catre Ministrul Cercetarii si Inovarii prin Planul National de Cercetare-Dezvoltare si Inovare pentru perioada 2015 – 2020 (PNCDI III).

Valoarea totala a proiectului (PN-III-P2-2.1-CLS-2017-0047/12CLS/2018) este de 420.250 lei, din care asistenta financiara nerambursabila in valoare de 350.000 lei.

Scopul proiectului CEX-IMAG este de crestere a excelentei si productivitatii stiintifice aplicative a Clusterului IMAGO-MOL, prin dezvoltarea documentelor strategice de planificare CDI in vederea asigurarii continuitatii si cresterii capacitatii operationale a Clusterului IMAGO-MOL intr-un domeniu deosebit de important pentru sanatate – imagistica medicala, in corelare cu domeniul IT si biotehnologiile.

In prima parte a conferintei moderata de catre dna prof. Cipriana Stefanescu, presedinte al Consiliului Stiintific al Clusterului IMAGO-MOL,  rectorul Universitatii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, dnul prof. dr. Viorel SCRIPCARIU a sustinut un cuvant de deschidere ,subliniind importanta derularii de proiecte CDI in parteneriat prin intermediul Clusterului IMAGO-MOL.

In continuare, au fost sustinute prezentari de catre dnul dr. Vasile FOTEA, Presedinte al Clusterului IMAGO-MOL, Spitalul Sf. Spiridon, dnul Daniel COSNITA, Presedinte al Asociatiei Clusterelor din Romania – CLUSTERO, dna Alina CAPITANU, Director de proiect, ADR Nord-Est, dna prof. dr. Cipriana STEFANESCU, Presedinte Comitet Stiintific Cluster IMAGO-MOL, Coordonator stiintific al proiectului, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, dna prof. dr. Danisia HABA, consultant stiintific,  Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi.

Va invitam sa consultati prezentarile sustinute prin accesarea link-urilor de mai jos.

De asemenea, partea a doua a evenimentul a fost dedicata discutiilor Grupului de lucru pentru elaborarea Agendei Strategice de Cercetare Dezvoltare Inovare a Clusterului IMAGO-MOL, structura constituita in vederea realizarii in parteneriat a trei documente programatice importante (Agenda strategica CDI, Planul de implementare si Strategia de extindere si internationalizare), in concordanta cu necesitatile si obiectivele comune ale membrilor IMAGO-MOL si ale actorilor cheie in domeniul sanatatii.

Mentionam ca Planul de Implementare al Clusterului IMAGO-MOL va contine un portofoliu de proiecte prioritare si ca vor fi organizate seminarii de generare proiecte care vor avea ca rezultat elaborare de fise de proiecte in corelare cu sursele de finantare disponibile.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati sectiunea de prezentare a proiectului.

Agenda evenimentului

Prezentari Power Point

Link catre Galerie Foto

Certificare BRONZE

In urma evaluarii realizate de un expert acreditat de catre Secretariatul European pentru Analiza Clusterului – ESCA, Clusterul IMAGO-MOL a obținut certificarea BRONZ, constituind o recunoastere la nivel european a eforturilor depuse pentru imbunatatirea calitatii managementului.

Eticheta BRONZ este acordata pe o perioada de doi ani in care poate fi utilizata in activitatile de marketing si internationalizare, oferind credibilitate in colaborarea cu alte clustere din Europa in vederea dezvoltarii de parteneriate si proiecte comune.

IMAGO-MOL Bronze Label Certificate

Seminar de Generare Proiecte Orizont 2020, 3 martie 2015, Iasi

Seminar de Generare Proiecte Orizont 2020, 3 martie 2015, Iasi

Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est IMAGO-MOL a organizat cel de-al doilea Seminar de Generare Proiecte Orizont 2020, in data de 3 martie 2015 la Iasi, Hotel Unirea. Evenimentul a facut parte din calendarul de activitati aferent proiectului Consolidarea institutionala si cresterea vizibilitatii Clusterului Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est, cadru-suport pentru cresterea capacitatii de Cercetare Dezvoltare Inovare a membrilor si a competitivitatii IMM-urilor in domeniu din Romania  – IMAGO MOL, finantat prin  Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” in cadrul Operatiunii 1.3.3. „Sprijin pentru integrarea intreprinderilor in lanturile de furnizori sau clustere”.

Scopul acestui eveniment a fost de a dezvolta ideile de proiect identificate in cadrul seminarului organizat in data de 21 noiembrie 2014, in concordanta cu criteriile de finantare specifice Programului Orizont 2020, in vederea aplicarii pe licitatiile curente dedicate domeniul sanatatii si clusterelor.

Evenimentul a fost moderat de catre dnul Daniel Cosnita, Consultant extern INNO Consult.

Agenda evenimentului
Prezentari Power Point
Galerie Foto

Seminar de Generare Proiecte Orizont 2020, 21 noiembrie, Piatra-Neamt

Seminar de Generare Proiecte Orizont 2020, 21 noiembrie 2014, Piatra-Neamt

In data de 21 Noiembrie 2014, Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est (IMAGO-MOL) a organizat “Seminarul de Generare Proiecte Orizont 2020”, eveniment dedicat in exclusivitate institutiilor/companiilor membre ale consortiului IMAGO-MOL si care face parte din calendarul de activitati al proiectului Consolidarea institutionala si cresterea vizibilitatii Clusterului Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est, cadru-suport pentru cresterea capacitatii de Cercetare Dezvoltare Inovare a membrilor si a competitivitatii IMM-urilor in domeniu din Romania – IMAGO MOL, finantat prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” in cadrul Operatiunii 1.3.3. „Sprijin pentru integrarea intreprinderilor in lanturile de furnizori sau clustere”.
Scopul principal al acestui eveniment a constat in prezentarea instrumentelor financiare europene disponibile si a unor mijloace de accesare eficiente care sa permita integrarea clusterului IMAGO MOL pe scena CDI la nivel european, prin participarea la propuneri de proiecte, in special in cadrul Horizon 2020. De asemenea, seminarul a inclus si derularea unui atelier de lucru moderat de catre dl. Daniel Cosnita, consultant extern SC INNO Consult in vederea formularii unor idei valide de proiect.

Agenda evenimentului
Prezentari Power Point
Galerie Foto

Scoala Internationala de Vara in Imagistica Medicala Iasi

Clusterul IMAGO-MOL, partener in organizarea Scolii Internationale de Vara in Imagistica Medicala, Iasi

Clusterul IMAGO-MOL, ai carui membri fondatori sunt Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, Spitalul Judetean de Urgenta „Sf. Spiridon” Iasi, Romsoft SRL Iasi si Institutul Regional de Oncologie Iasi, a organizat Masa Rotunda intitulata sugestiv Challenges and Match-Making Medical Imaging Research Event, in data de 5 august 2014 la Iasi, care a avut drept principal scop cresterea vizibilitatii, identificarea de parteneri pentru cercetari viitoare si dezvoltarea de proiecte europene colaborative.

Evenimentul s-a desfasurat in cadrul Scolii Internationale de Vara „New frontiers in Magnetic Resonance Imaging: MR Fingerprinting, PET/MRI, Advances in Brain and Spine Imaging”,organizata de Universitatea Medicina si Farmacie „Gr. T Popa” Iasi in colaborare cu Institutul Cultural Roman Bucuresti si sub egida Societatii Internationale pentru Rezonanta Magnetica in Medicina, care a reunit specialisti de renume mondial in domeniul imagisticii medicale, dintre care amintim: dnul prof. emerit dr. Gheorghe Mateescu, Case Western Reserve University, dna Ileanu Hancu, cercetator firma producatoare de RMN General Electric Global Research Center, Schenectady, NY, USA, dna prof. dr. Danielle Baleriaux, Spitalul Erasme, Belgia, dna prof dr. Adriana Rambu, Presedinta a Societatii Romane de Medicina Nucleara.

Prezidata de Presedintele Consiliului Stiintific al Clusterului, prof.dr. Cipriana Stefanescu, reuniunea a inclus trei prezentari care au punctat elemente esentiale privind activitatea prezenta si viitoare a acestui important cluster medical. Prima prezentare intitulata IMAGO-MOL Cluster – first Romanian medical imaging cluster and the project financed by EU Competitiveness Operational Program, sustinuta de doamna Alina Capitanu, reprezentant al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est si Coordonator al Punctului de Contact Regional IMAGO-MOL, a sintetizat date esentiale cu privire la cartea de vizita a Clusterului IMAGO-MOL, evidentiind proiectul in curs de desfasurare “Consolidarea institutionala si cresterea vizibilitatii Clusterului Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est, cadru-suport pentru cresterea capacitatii de Cercetare Dezvoltare Inovare a membrilor si a competitivitatii IMM-urilor in domeniu din Romania – IMAGO MOL”, co-finantat prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”. Aceasta prezentare a suscitat discutii deosebit de interesante initiate de personalitati internationale recunoscute. Astfel, domnul prof. emerit Gheorghe Mateescu a apreciat necesitatea implementarii sistemului integrat de management al datelor clinico-paraclinice USMED care va fi dezvoltat prin proiectul mentionat, un sistem asemanator ca functionalitate fiind deja operational in SUA. De asemenea, dnul prof. Mateescu a subliniat ca finantarea obtinuta nu asigura aplicabilitatea la scara larga a sistemului USMED, dna Capitanu mentionand ca prin prezentul proiect se are in vedere crearea sistemului USMED si pilotarea acestuia in cadrul partenerilor medicali ai Clusterului IMAGO-MOL, urmand a fi dezvoltate proiecte viitoare in parteneriat pentru a asigura extinderea implementarii sistemului USMED. In acest sens, dna Ileana Hancu, cercetator la firma producatoare de RMN General Electric Global Research Center, a solicitat informatii suplimentare privind modalitati concrete de colaborare.

Cele doua prezentari care au urmat si-au propus sublinierea unor domenii de excelenta in cercetarea biomedicala in cadrul UMF ”Gr.T.Popa” sia domeniului IT in Regiunea Nord-Est, domenii care pot constitui punctul de plecare pentru colaborari de cercetare cu posibili viitori parteneri din exterior. Prezentarea intitulata PET- MRI in Biomedical Research, sustinuta de catre dnul dr. Bogdan Tamba a imbinat elemente ale celor doua promitatoare clustere medicale, BioROne si IMAGO-MOL, cu domenii de activitate diferite, dar cu posibilitati certe de colaborare in viitor, ambele beneficiind, ca element comun, de infrastructura si posibilitatile de cercetare ale UMF ”Gr.T.Popa”.

Ultima prezentare The future of Telemedicine in NE Region of Romania, sustinuta de dnul Lucian Nita, manager proiect SC ROMSOFT SRL, a adus in discutie modalitatile certe de implicare in cercetarea imagistica a telemedicinii si a domeniului IT, in general. Asa cum a precizat la discutiile finale si moderatorul, domeniul IT poate interveni major in ajutorul medicului, obiective particulare fiind dezvoltarea de metode noi in procesarea imaginilor achizitionate de la pacient, in acord cu cerintele medicului (primul pas fiind, in acest sens, realizarea sistemului Surgery Assist in cadrul proiectului in curs) si comunicarea imaginilor si a datelor pacientului in retea. Aceste obiective pot aduce contributii certe atat in cercetarea biomedicala cat si pentru imbunatatirea procesului de diagnostic si tratament. Rezultatele vor fi, cu siguranta, competitive pe plan mondial, iar colaborarea cu alte clustere, similare ca domenii de activitate clusterului IMAGO-MOL, va duce, neindoielnic, beneficii tuturor partenerilor in cadrul acestor proiecte de anvergura, deosebit de necesare intregii comunitati medicale, al caror beneficiar final va fi, intotdeauna, pacientul.

Agenda evenimentului
Prezentari Power Point
Galerie Foto

Conferinta de lansare a proiectului POS CCE

Conferinta de lansare a proiectului POS CCE al Clusterului IMAGO-MOL

Clusterul IMAGO-Mol a organizat, in data de 11 iunie 2014, Conferinta de lansare a proiectului “Consolidarea institutionala si cresterea vizibilitatii Clusterului Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est, cadru-suport pentru cresterea capacitatii de Cercetare Dezvoltare Inovare a membrilor si a competitivitatii IMM-urilor in domeniu din Romania – IMAGO MOL”, in data de 11 iunie 2014, in Aula Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa”.

Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est IMAGO-MOL, cu sediul in Iasi, U.M.F ”Gr.T.Popa”, Str. Universitatii nr.16, Iasi, corp A1, deruleaza incepand cu data de 14 mai 2014, proiectul “Consolidarea institutionala si cresterea vizibilitatii Clusterului Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est, cadru-suport pentru cresterea capacitatii de Cercetare Dezvoltare Inovare a membrilor si a competitivitatii IMM-urilor in domeniu din Romania – IMAGO MOL”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management a Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”.

Obiectivul general este Cresterea competitivitatii furnizorilor de servicii in domeniul imagisticii medicale prin specializare inteligenta in domeniul biomedical, proiectul avand o componenta de cercetare, respectiv Imbunatatirea procesului medical diagnostico-terapeutic prin folosirea unui sistem integrat de management al datelor medicale (USMED), sistemul urmand a fi implementat de catre toti partenerii cu profil medical sau conex din cadrul clusterului.

Valoarea totala a proiectului este de 2.648.202 lei, din care asistenta financiara nerambursabila in valoare de 2.295.238,00 lei.

Proiectul se implementeaza in localitatile Iasi si Piatra-Neamt, pe o durata de 18 luni.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati sectiunea de prezentare a proiectului: “Consolidarea institutionala si cresterea vizibilitatii Clusterului Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est, cadru-suport pentru cresterea capacitatii de Cercetare Dezvoltare Inovare a membrilor si a competitivitatii IMM-urilor in domeniu din Romania – IMAGO MOL”

Agenda evenimentului
Prezentari Power Point
Galerie Foto