Comunicat de presa Lansare Proiect Imago Mol

Iasi, 12 iunie 2018

Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est IMAGO-MOL, cu sediul in Iasi, U.M.F ”Gr.T.Popa”, Str. Universitatii nr.16, Iasi, corp A1, implementeaza, incepand cu data de 1 iulie 2018, proiectul „Cresterea excelentei Clusterului IMAGO-MOL prin dezvoltarea documentelor de planificare strategica CDI” (CEX – IMAG), finantat de catre Ministrul Cercetarii si Inovarii prin PNCDI III ( PN-III-P2-2.1-CLS-2017-0047 / 12CLS ⁄ 2018).

Conferinta de Lansare a proiectului este organizata in data de 4 iulie 2018, incepand cu ora 11.00, in Aula Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa”.

Scopul proiectului este de crestere a excelentei si productivitatii stiintifice aplicative a Clusterului IMAGO-MOL, prin dezvoltarea documentelor strategice de planificare CDI in vederea asigurarii continuitatii si cresterii capacitatii operationale a Clusterului IMAGO-MOL intr-un domeniu deosebit de important pentru sanatate – imagistica, in corelare cu domeniul IT si biotehnologiile.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

Dezvoltarea capacitatii institutionale a clusterului IMAGO MOL prin elaborarea Agendei Strategice CDI a Clusterului IMAGO-MOL in vederea atragerii de noi membri si intensificarea cooperarii intre acestia in activitati de cercetare-dezvoltare-inovare ;
Cresterea capacitatii operationale a clusterului IMAGO MOL prin elaborarea Planului de implementare aferent Agendei Strategice IMAGO – MOL, contribuind la o mai buna cunoastere si exploatare a potentialului stiintific si de cercetare a membrilor Clusterului IMAGO-MOL;
Intensificarea cooperarii nationale si internationale in domeniul CDI la nivelul Clusterului si al membrilor IMAGO MOL prin dezvoltarea de parteneriate cu clustere, poli de cercetare, in domeniul medical si conex, conducand la cresterea capacitatii de inovare a membrilor sai.

Valoarea totala a proiectului este de 420.250 lei, din care asistenta financiara nerambursabila in valoare de 70.250 lei.