Pe 18 aprilie 2019, la Iasi,  s-a desfasurat cea de-a doua editie a Evenimentului de Brokeraj in Sanatate, eveniment in care Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est, IMAGO-MOL a avut calitatea de co-organizator, alaturi de RoHealth-Clusterul pentru Sanatate si BIORONE-Biotechnology Cluster.

Evenimentul a fost parte a initativei Comisiei Europene, EU Cluster Weeks 2018 -2019, ce sustine promovarea evenimentele nationale, regionale si locale ale clusterelor si sustine cresterea IMM-urilor, transformarea industriala si dezvoltarea economica regionala.  De asemenea, evenimentul a fost sustinut de catre Agentia pentru Dezvoltarea Regionala Nord-Est si de catre Parcul Stiintific si Tehnologic Tehnopolis, in calitatea acestora de centre Enterprise Europe Network.

La eveniment au participat aproape 80 de reprezentanti din intreaga tara, reprezentand  universitati, institute de cercetare, clustere,  companii de IT, medicale, biotehnologii, studii clinice.

In deschidere, domnul profesorul univ. dr. Adrian Covic, pro-rector responsabil cu cercetarea stiintifica in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, gazda evenimentului, a urat bun venit participantilor si a vorbit despre potentialul de colaborare si idei pe care acest gen de eveniment il poate genera. Clusterele organizatoare si-au prezentat, de asemenea activitatile si directiile de interes, acestea fiind completate de un mesaj din partea Asociatiei Clusterelor din Romania Clustero, sustinut de doamna Christina Leucuta, cu privire la misiunea acesteia de suport a activitatii de clusterizare din Romania. Domnul dr. Ion Gheorghe Petrovai, reprezentant Fresh Blood a accentuat inca o data importanta cunoasterii si a colaborariii intre toti cei interesati in dezvoltarea domeniului sanatatii din Romania.

Deschiderea a fost urmata de o o sesiune de prezentari de interes cu privire la sursele de finantare interne si externe, precum si a altor proiecte derulate de organizatorii evenimentului destinate sustinerii domeniului sanatatii.  Prima parte a zilei a inclus si o sesiune de prezentari ale IMM-urilor si startup-urilor avansate/cercetatorilor din Romania pe teme medicale si conexe.

A doua parte a zilei a fost dedicata intalnirilor bilaterale, un numar de aproape 100 de intalniri B2B desfasurandu-se. Concursul Romanian Startups in Healthcare, moderat de Dr. Ion Gherorghe Petrovai a adus in fata juriului si a participantilor trei startup-uri promitatoare: PediTHEC –  platforma de Asistenta, Teaching, Hosting, Event and Courses in PEDIATRIE, HipHap – o solutie de materiale nanostructurate hibride cu aplicatii in domeniul umplerii defectelor de oase si a  implanturilor orbitale,  a companiei HYNAMAT SRL si Daignose – solutie de radiologie augmentata cu AI a companiei LAIF Computation SRL.

Castigatoare a fost desemnata aplicatia Daignose, premiul constand in sustinerea participarii la Frontiers Health din Berlin, eveniment ce se va desfasura in luna noiembrie 2019.