Clusterul IMAGO-MOL a fost co-organizator al simpozionului “Diagnosticul si managementul interdisciplinar al pacientilor cu AVC acut” dedicat dezbaterii problematicii AVC, eveniment care s-a desfasurat in Aula Magna „George Emil Palade” a Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi.

Medici specialisti si rezidenti din medicina de urgenta/serviciul UPU, neurologie, radiologie si imagistica medicala, precum si din alte specialitati, studenti si doctoranzi, reprezentanti ai universitatilor din Iasi, ai serviciilor medicale private din regiune si din companii IT au participat la eveniment.

In deschiderea manifestarii au luat cuvantul domnul Maricel Popa, presedinte al Consiliului Judetean Iasi, dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenta “Prof. Dr. N. Oblu“ Iasi, dr. Vasile Fotea, Presedinte al Clusterului IMAGO-MOL.

Agenda a inclus prezentari ale principalilor actori implicati in managementul pacientului cu AVC atat in faza pre cat si intraspitaliceasca: Serviciul UPU al Spitalului de Urgenta București, Serviciul Judetean de Urgenta Iasi, medici de urgenta, neurologi si imagisti din Spitalului Clinic de Urgenta “Prof. Dr. N. Oblu“.

Dr. Cosmin Alecu, MD, PhD, Unitatea de Stroke, Centre Hospitalier Sud Francilien, Corbeil-Essonnes, Franta a prezentat sistemul de tele AVC din Franta, alte practici europene in materia managementului AVC si a subliniat importanta introducerii si respectarii unui protocol clar de management al pacientului cu AVC in toate fazele sale si a trasabilitatii interventiei.

Dna prof. dr. Danisia Haba, consultant stiintific al Clusterului IMAGO-MOL a evidentiat experienta medicilor radiologi din Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. N. Oblu“ Iași, in diagnosticul imagistic in urgenta al AVC.

Lucian Nita, project manager RomSoft a prezentat produsele software suport de transfer a imaginilor radiologice si a potentialului acestora de a sprijini un sistem tele AVC la nivelul regiunii noastre.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi, Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est IMAGO-MOL si Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. N. Oblu“ Iasi.

Actiunea a fost finantata si cu sprijinul UEFISCDI prin Subprogramul 1.1 – Resurse Umane – Proiecte de mobilitate pentru cercetatori cu experienta din diaspora, Competitia 2019, cod proiect PN-III-P1-1.1-MCD-2019-0105, prin institutia gazda Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi.