In data de 9 iunie 2019 Clusterul IMAGO-MOL a organizat un webinar in cadrul evenimentului “Zilele Medicinei Nucleare – Sinaia 2019”, avand ca tema sursele de finantare disponibile in vederea dezvoltarii de proiecte colaborative impreuna cu membrii Societatii Romane de Medicina Nucleara si Imagistica Moleculara.

Prezentarea surselor de finantare cu aplicabilitate in domeniul medicinei nucleare a fost sustinuta on-line de catre dna Alina Capitanu, director proiect CEX-IMAG, iar dna prof. Cipriana Stefanescu, presedintele Comitetului Stiintific al Clusterului IMAGO-MOL si vicepresedinte al Societatii Romane de Medicina Nucleara si Imagistica Moleculara a moderat ulterior discutiile cu privire la posibilitatile de fructificare a oportunitatilor existente. Sursele de finantare prezentate au fost programele de finantare PNCDI III 2015 – 2020, Actiunile Horizon 2020, Programul Operational Regional.

Zilele Medicinei Nucleare reprezinta intalnirea anuala a practicienilor in domeniul imagisticii nucleare si pune accent pe activitatile de formare a tinerilor profesionisti in domeniul radiotrasorilor si a tehnicilor SPECT/PET/CT/IRM. Acest eveniment este organizat de catre Societatea Romana de Medicina Nucleara si Imagistica Moleculara, Clusterul IMAGO-MOL fiind co-organizator.