In perioada 1- 4 noiembrie 2018, se va desfasura evenimentul  „Zilele Medicinei Nucleare – IASI 2018”,  organizat de Societatea Romana de Medicina Nucleara si Imagistica Moleculara – SRMNIM, in colaborare cu U.M.F. „Grigore T. Popa” Iasi, Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Structurala si Moleculara – IMAGO-MOL, Societatea de Medici si Naturalisti din Iasi, Spitalul Clinic Judetean de Urgente Sf. Spiridon si Institutul Regional de Oncologie Iasi.

Evenimentul va fi national cu participare internationala si va include:

–          Un curs postuniversitar: Actualitati in imagistica nucleara teragnostica

–          Sesiuni de cazuri clinice: Nuclear Imaging versus Unclear Imaging

–          Un Simpozion de radioprotectie

Concentrandu-se, anul acesta, pe formarea tinerilor specialisti in domeniul radiotrasorilor si a tehnicilor SPECT/PET/CT/IRM, definind conceptul de „Theragnostics” pentru medicina personalizata si de precizie, „Zilele Medicinei Nucleare – IASI 2018” reprezinta, in fapt, evenimentul national anual al specialistilor in domeniul imagisticii nucleare.  Manifestarea isi propune sa creeze oportunitatea initierii de discutii despre progresele medicinei nucleare, necesare si in Romania, in cadrul unor intalniri motivationale, in care toti participantii sa aiba sansa de a impartasi idei.

Activitatile vor fi sustinute de personalitati in domeniu provenind din diferite institutii atat din Romania cat si din intreaga Europa. Publicul tinta include medici, fizicieni medicali, tehnologisti, studenti si alti profesionisti in domeniul sanatatii, precum si factori de decizie. Evenimentul va include si expozitii stiintifice de prezentare a produselor de ultima generatie ale companiilor de varf in domeniu si evenimente de socializare care sa dea posibilitatea continuarii discutiilor profesionale intr-un ambient cat mai placut.

Evenimentul va prilejui si organizarea unei noi intalniri a Grupului de Lucru privind elaborarea Agendei Strategice Imago-Mol, in cadrul proiectului derulat de cluster, Cresterea excelentei Clusterului IMAGO-MOL prin dezvoltarea documentelor de planificare strategica CDI (CEX – IMAG) si finantat de catre Ministerul Cercetarii si Inovarii prin PNCDI III. Scopul intalnirii este de a supune spre dezbatere Agenda Strategica IMAGO-MOL.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi gasite aici:

Pagina  SRMNIM a evenimentului http://medicinanucleara.org/events/zilele-medicinei-nucleare-iasi-2018/

Pagina social media a evenimentului https://www.facebook.com/events/2255510151129082/