In data de 29 aprilie, Clusterul Imago-Mol a participat la evenimentul “Concrete actions and results from Clusters activities during the COVID19 crisis”, webinar din seria de intalniri zilnice dedicate raspunsului pe care clusterele industriale il dau la actuala criza covid, organizat de catre European Cluster Alliance, for european ce reuneste asociatii nationale ale clusterelor din Europa, CLUSTERO fiind unul din membrii fondatori.

In acest context, ecoul actiunilor intreprinse de catre Clusterul Imago-Mol a depasit deja granitele tarii, fiind selectate ca exemplu de buna practica la nivel european, cu un triplu efect : solidaritate comunitara, digitalizare si inovare. Prezentarea sustinuta e evidentiat rezultatele campaniei de Solidaritate “Impreuna pentru a proteja personalul medical in lupta impotriva COVID-19”, aplicatia digitala EMIM dezvoltata de catre RomSoft si expresia de interes “Dezvoltare echipament de respiratie protejata cu dezinfectia aerului si material textil germicid” depusa in cadrul Programului Solutii de catre Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi, Institutul de Chimie Macromoleculara „Petru Poni”si Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iasi.

Webinarul s-a bucurat de prezenta dnei Ulla Engelmann, Head of Unit, DG GROW care a subliniat faptul ca Comisia Europeana si-a unit fortele cu Alianta Europeana a Clusterelor pentru a dezvolta pe ECCP forumul COVID -19 response cu scopul de a conecta, rezolva si salva.

Toate bunele practici prezentate au evidentiat cat de important este sa luptam impreuna pentru a putea contracara efectele negative in plan social si economic ale pandemiei COVID-19, clusterele prin specificul lor organizational constituind un exemplu de cooperare cu impact major in ecosistem.