Clusterul IMAGO-MOL, impreuna cu membri sai, Universitatea de Medicina si Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iasi, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ”Sf Spiridon” din Iasi, Universitatea Tehnica ”Gh. Asachi” din Iasi, Universitatea ”Al.I Cuza” din Iasi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iasi, companiile Xvision si Strongbytes, Asociatia Create Change au organizat conferinta virtuala ”Inteligenta artificiala: aplicatii si implicatii in beneficiul medicinii personalizate”.

Conferinta s-a desfasurat in cadrul proiectului „Cresterea excelentei Clusterului IMAGO-MOL prin dezvoltarea documentelor de planificare strategica CDI” (CEX – IMAG), finantat de catre UEFISCDI – Program 2 – Cresterea competitivitatii economiei romanesti prin CDI – Subprogram 2.1 – Organizare si dezvoltare cluster – Cluster Inovativ.

Conferinta s-a derulat in data de 19 august 2020, interval 11-13, in mediul online, 60 de persoane participand la eveniment.

In cadrul conferintei au fost realizate prezentari interactive pe marginea experientei utilizarii algoritmilor de inteligenta artificiala in domeniul medical, pornind de la preocuparile membrilor academici ai Clusterului (Universitatea de Medicina si Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iasi/ Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ”Sf Spiridon” din Iasi, Universitatea Tehnica ”Gh. Asachi” din Iasi, Universitatea ”Al.I Cuza” din Iasi) si ajungand la experienta din practica clinica a utilizarii unei aplicatii de IAin domeniul analizei radiografiilor pulmonare, prezentata de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iasi. Aceste prezentari au fost completate de perspectiva companiei Xvision, startup-ul care a dezvoltat aplicatia de analiza de radiografiilor pulmonare utilizata de catre Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iasi, precum si de cele ale Strongbytes si ale Asociatiei Create Change, fondator grup IASI AI, ca factori de coagulare a tuturor celor interesati in dezvoltarea sistemului medtech regional.

Prezentari Conferinta

Prezentare prof. Cipriana Stefanescu Spitalul Sf. Spiridon Iasi

Prezentare prof. Iulian Ciocoiu TUIASI

Prezentare dr. Cristina Moldoveanu Spitalul de Pneumologie Iasi

Prezentare Florin Cardasim Strongbytes

Prezentare Bogdan Bercean XVision