Grupul de Lucru Consultativ în domeniul strategiei locale de sănătate, cu accent pe conceptul de smart health, a avut cea de-a doua sesiune de lucru în data de 22 noiembrie 2022, în Sala de Conferințe a UMF Iași. Membrii s-au reunit pentru a discuta și dezvolta fișele de proiecte ce vor fi incluse în secțiunea dedicată sănătății din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Iași.

Primul proiect prezentat a fost cel privind crearea unei Platforme integrate de interconectare cu furnizorii de servicii medicale la nivelul municipiului Iași, proiect propus de către dl dr. Ciprian Vornicu, reprezentant al Asociației Societatea Națională de Medicina Familiei / Medicină Generală. De asemenea, a fost dezbătută propunerea de a dezvolta un PACS (Sistem de Arhivare și Comunicare a Imaginilor) municipal, idee propusă de către dl. prof. univ. dr. Daniel Timofte, managerul Spitalului Clinic de Urgențe „Sf Spiridon” din Iași.

Analiza propunerilor membrilor a fost urmată de o prezentare a surselor de finanțare disponibile, pentru a identifica o posibilă linie de finanțare a ideilor expuse.