Clusterul IMAGO-MOL deruleaza o campanie de sustinere a personalului medical din linia intai din cadrul spitalelor membre, Spitalul Judetean de Urgenta „Sf. Spiridon” Iasi, Institutul Regional de Oncologie Iasi, Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. N. Oblu” Iasi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iasi, Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Elena Doamna” din Iasi, Spitalul Judetean de Urgenta ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava care se confrunta cu nevoi de consumabile de protectie si echipamente, in lupta cu pandemia determinata de virusul COVID-19.

Punem la dispozitie astfel contul IMAGO-MOL pentru constituirea unui fond destinat achizitiilor necesare, constand in donatii in bani (RON):

Cont IBAN RO55BRDE240SV53700002400, deschis la BRD Societe Generale

Titular: Clusterul Regional Inovativ de Imagistică Moleculară Şi Structurală Nord – Est (Cluster IMAGO-MOL)

Mentiunea „Donatie protectie COVID-19”.

Utilizarea ajutoarelor banesti va fi comunicata in permanenta prin canalele media IMAGO-MOL.

Orice suma conteaza! Impreuna putem actiona eficient!

Protejand personalul medical de contaminarea COVID-19, ne protejam pe noi!

Update campanie #1:

Prof.dr. Doina Azoicai, medic primar epidemiologie, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie si membru activ a Grupului de Lucru pentru Agenda Strategica a Clusterului IMAGO-MOL,  sustine campania „Impreuna putem proteja personalul medical in lupta impotriva COVID-19!”

„Într-o lume în continuă transformare fenomenele biologice neprevăzute pot crea premizele declanşării unor urgenţe epidemiologice majore ca în cazul pandemiilor. Suntem contemporani cu o astfel de provocare generată de infecţia cu noul coronavirus, SARS-CoV-19, iar prin eforturi eroice încercăm să-i limităm cât mai mult extinderea şi consecinţele nefaste. Solidaritatea oamenilor, indiferent de continent, ţară, apartenentă socială sau profesională este nu numai necesară dar şi obligatorie pentru ca să trecem cu succes peste momentele critice în care ne aflăm.

“Oamenii în halate albe” angajaţi să lupte direct cu acest inamic distrugător, trebuie sprijiniți să depăşească dificultăţile care fac ca misiunea lor nobilă să fie extrem de dificilă. Îndemnul de responsabilitate socială şi de coeziune pe care Clusterul IMAGO-MOL îl lansează trebuie să ne mobilizeze pentru că exprimă un adevăr fundamental, cel prin care numai “Împreuna putem proteja personalul medical în lupta împotriva COVID-19!”

Prof.dr. Doina Azoicăi

03.04.2020

Update campanie #2:

RomSoft, membru fondator al Clusterului IMAGO-MOL, s-a alaturat campaniei noastre „Impreuna putem proteja personalul medical in lupta impotriva COVID-19!”. Mai multe detalii despre demersul sau, le puteti regasi aici!