Pe 28 ,si 29 iunie 2023, am participat, în Sofia, la evenimentul de deschidere al unui ambițios proiect căruia ne-am alăturat la începutul lunii iunie – VELES Excellence Hub, prin care ne dorim să revoluționăm domeniul „smart health” din Europa de Sud-Est.

Clusterul IMAGO-MOL a fost reprezentat de dna prof. Danisia Haba, coordonator științific al proiectului și Daniel Mocanu, expert IT, precum și prin participare online, de Carmen Mihai, manager cluster și Alexandra Huțanu, expert comunicare și promovare.

Proiectul este unul complex, cu o durată de 4 ani, fiind implicat un consorțiu din care fac parte 15 organizații din România, Bulgaria, Grecia, Cipru, Suedia, Germania și Spania.

Împreună, vom accelera inovația din domeniul medical, prin dezvoltarea unor soluții digitale care să faciliteze medicina personalizată și decizii medicale mai bine informate.

VELES include patru demonstratoare – proiecte pilot interconectate, care se concentrează pe tratamentul următoarelor probleme de sănătate: tumorilor cerebrale (România), cancer (Grecia), Alzheimer (Bulgaria) și demență (Cipru).