Pe 31 octombrie 2022 a avut loc intalnirea de start dedicată celui mai mare proiect de transformare digitală din regiune.

Încă din 2019, Clusterul IMAGO-MOL este unul din membri celei mai mari inițiative de transformare digitala din Regiunea Nord-Est, Digital Innovation Zone (DIZ). DIZ este un Hub de Inovare Digitală (eDIH), o structură de tip One-Stop-Shop care sprijină companiile dintr-o regiune să devină mai competitive, prin îmbunătățirea proceselor, produselor și serviciilor, folosind tehnologii digitale.

Așadar în octombrie 2022 am dat startul transformării digitale a Regiunii Nord-Est:˝DIGITAL INNOVATION ZONE EDIH – MANUFACTURING & SMART HEALTH for better business, life and health in the North East Romania region˝(eDIH-DIZ) finanțat din Programul Digital Europe (DIGITAL) și Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF) cu un buget de 4 milioane de Euro.

Parteneri în proiect sunt Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iasi (coordonator),  Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Universitatea de Medicină si Farmacie „Grigore T.Popa”,  Grapefruit,  WebMagnat,  Clusterul Imago-Mol cu cei doi membri asociați: RomSoft și Strongbytes Consulting , Iceberg, Atelierul de Idei si Asociatia Digital Innovation Zone.

eDIH-DIZ oferă servicii suport și asistență pentru IMM-uri și instituții publice, din sectoarele de producție și sănătate, în procesul de transformare digitală prin integrarea tehnologiilor care pot optimiza producția, reduce emisiile și deșeurile, mări avantajele competitive și aduce noi servicii și produse pe piață, având în același timp impact pozitiv asupra societății. Totodată, aceste companii și instituții vor avea acces la rețeaua Europeană eDIH, un sistem consolidat unde pot identifica soluții tehnologice, partenerii potriviți si know-how.