Apelurile in vederea acordarii de vouchere IMM-urilor active in sanatate, biotehnologii, IT sau sectoare conexe, din cadrul proiectului Digi-B-Cube sunt deschise, incepand cu 22 aprilie 2020.

Tipurile de vouchere pentru care se poate aplica sunt:

  • Voucher pentru dezvoltare prototip, de pana la 20.000 euro per IMM, maxim 60.000 euro per proiect. Se acorda sprijin pentru dezvoltarea prototipului sau a unui „proof of concept”, studiu de fezabilitate, care sa vizeze digitalizarea in domeniul diagnosticului medical si al lanturilor sale valorice;
  • Voucher de inovare pentru solutii personalizate, de pana la 50.000 euro per IMM, maxim 150.000 euro per proiect. Se acorda sprijin pentru dezvoltarea in comun a unui produs sau serviciu nou pe baza unui concept demonstrate existent si care sa vizeze digitalizarea in domeniul diagnosticului medical si al lanturilor sale valorice.

Termenul limita de depunere este 29 iulie 2020, iar bugetul disponibil pentru apelul de vouchere DIGI-B-CUBE este de 2.700.000 euro. Procesul de evaluare va dura maxim 4 saptamani.

Va invitam sa accesati detaliile de aplicare si documentele suport la acest link: https://digibcube.eu/open-calls/.

Proiectul DIGI-B-CUBE, in cadrul caruia Clusterul IMAGO-MOL este ambasador, urmareste sa stimuleze cooperarea intersectoriala intre IMM-uri prin combinarea Artificial Intelligence, Cognitive Computing Digital Technologies cu industriile orientate care Bioimaging-Biosensing-Biobanking in vederea dezvoltarii de tehnologii si solutii disruptive cu privire la diagnosticul medical si lanturile sale de valoare.

Incurajam IMM-urile (inclusiv startup-uri) din domeniul medical, biotehnologii, biofarma, IT sau domenii conexe: robotica, automatizari, nanotehnologii, sa aplice, dat fiind faptul ca aceasta sursa de finantare poate sprijini dezvoltarea de produse inovative si in contextul necesitatilor evidentiate de pandemia COVID-19.