In data de 13 decembrie 2019, profesori, studenti, mastaranzi si doctoranzi de la Universitatea „Al.I. Cuza” Iasi, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi Iasi, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara si Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi s-au reunit in Sala Senat a UAIC Iasi pentru a identifica teme de cercetare comune pentru lucrari de licenta/disertatie, cu aplicabilitate in medicina.

Evenimentul a debutat cu o prezentare pe tema rolului clusterelor in ecosistemul de inovare sustinuta de catre Daniel Cosnita, presedintele Asociatiei Clusterelor din Romania.

Subiectele propuse de fiecare dintre universitati au fost prezentate si punctual s-au identificat posibile colaborari bilaterale, pornind de la dispozitive pentru masurare extrasistole, haine inteligente, utilizarea muzicii in identificarea afectiunilor psihiatrice, terapia cu plante si animale in autism, software pentru diagnostic citologic la animal si multe altele.

Gabi Dumitriu, Lawcalis Iasi a realizat o prezentare pe tema Blockchain in healthtech, promovand beneficiile pe care tehnologia blockchain le poate avea in domeniul medicinei, un exemplu de buna practica fiind Oncochain, start-upul de succes din domeniul oncologiei care utilizeaza aceasta tehnologie.

Evenimentul a fost foarte apreciat, atragand o participare numeroasa (aproape 50 de persoane), urmand ca la inceputul anului urmator sa fie organizat un nou eveniment, iar comunicarea intre toti cei interesati de identificarea de parteneri de colaborare va fi mediata de catre cluster, inclusiv printr-o sectiune dedicata pe site-ul IMAGO-MOL.