În cadrul proiectului MEDIC-NEST, a avut loc pe 19 octombrie în România un nou workshop. Acesta a fost găzduit de Clusterul Imago-Mol și integrat în cadrul Forumului de Sustenabilitate, care a fost organizat la Iași în perioada 18 – 19 octombrie 2022.

Workshopul a fost axat pe pregătirea Strategiei Meta-Clusterului European în Medicină de Precizie, pe principalele condiții ale acordului de parteneriat pentru Meta-Cluster și stabilirea bazei pentru Planul de acțiune comun privind medicina de precizie în domeniul cancerului.

Întâlnirea desfășurată la Iași a reprezentat și o oportunitate pentru crearea Consiliului Consultativ al Meta-clusterului, la eveniment fiind prezenți primii membri științifici români ai acestuia. În prezența lor, s-a discutat rolul Consiliului Consultativ.

Am fost, de asemenea, onorați să găzduim o intervenție online a lui Antonio Novo, președintele Alianței Europene de Clustere, care a prezentat raportul ECCP privind perturbările în lanțurile valorice europene cu accent pe domeniul sănătății, pentru a obține o perspectivă mai largă asupra contextului european și pentru a stabili modul în care crearea meta-clusterului poate fi o valoare adăugată la nivelul UE.