Primul seminar de generare de proiecte inovative în domeniul sănătății organizat de către Clusterul Imago-Mol, cu sprijinul ADR Nord-Est, a avut loc în data de 5 aprilie 2023, la sediul RUBIK HUB din Piatra Neamț. Acesta a fost susținut de către Daniel Coșniță și Flaviu Iorgulescu, de la Inno Consult București, alături de Alina Căpitanu, vicepreședinte Imago-Mol.

La acest seminar au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, ale spitalelor, ale asociațiilor și companiilor din județele Neamț și Bacău, alături de companii suport active la nivel regional și național.

Pornind de la  metodele de a ajunge de la o idee la un proiect, ilustrate de către Daniel Coșniță, prezentări ale surselor de finanțare disponibile pentru proiecte în domeniul sănătății și ale instrumentelor non-financiare de suport pentru companii au fost susținute de către Alina Căpitanu și Flaviu Iorgulescu.

Ulterior, participanții au fost împărțiți în grupe de lucru pentru a creiona idei de proiecte, în funcție de ariile lor de interes. Ulterior acestei întâlniri, au fost organizate întâlniri online de follow-up cu echipele interesate să dezvolte ideile lor de proiect.

Acest seminar face parte dintr-o serie de 3 astfel de evenimente care se vor organiza pe parcursul anului 2023 în cadrul proiectului MEDIMAG-IA (Centrul Regional de Excelență pentru Diagnostic Personalizat și Inteligență Artificială în Medicină și Imagistică), proiect cofinanțat din Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare în sprijinul competitivităţii economice și dezvoltării afacerilor, Acțiunea: Cod apel: POC/975/1/1 – Mari infrastructuri de CD – apel 3 – 2021, cod SMIS2014+ 152740, al cărui beneficiar este Clusterul Imago-Mol.