Pe 19 și 20 mai, s-a desfășurat cel de-al doilea modul al sesiunii de instruire în domeniul utilizării Inteligenței Artificiale în medicină, la sediul Facultății de Automatică și Calculatoare din Iași din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași.

Modulul 2 a continuat discuțiile deschise cu ocazia primului modul si a avut un focus mai mare pe prelucrările care includ utilizarea IA în imagistica medicală. Formatorii au fost prof. dr. ing. Iulian Ciocoiu și șef lcr. Dr. ing. Paul Herghelegiu.

Următorul modul se va desfășura pe 16 si 17 iunie la sediul Centrului MAVIS UMF „Grigore T.Popa” din Iași și va avea un puternic accent practic în ceea ce privește integrarea IA în imagistică și dezvoltarea de produse medtech, prin prezența formatorilor din partea membrilor noștri, compania RAYSCAPE.

Sesiunea va include și o intervenție din partea companiei PHILIPS de prezentare a tehnologiilor și soluțiilor Philips ce încorporează/ utilizează universul IA.

Sesiunile de instruire fac parte din proiectul MEDIMAG-IA, Centrul Regional de Excelență pentru Diagnostic Personalizat și Inteligență Artificială în Medicină și Imagistică (MEDIMAG-IA), cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, cod SMIS 2014+ 152740.