Clusterul IMAGO-MOL a fost invitat sa faca parte din reteaua de ambasadori “Ambassadors Network” ai proiectului DIGI-B-CUBE (https://digibcube.eu/), finantat prin programul Orizont 2020, coordonatorul consortiului fiind Oslo Cancer Cluster.

Proiectul DIGI-B-CUBE urmareste sa stimuleze cooperarea intersectoriala intre IMM-uri prin combinarea Artificial Intelligence (AI), Cognitive Computing Digital Technologies (CCDT) cu industriile orientate care Bioimaging-Biosensing-Biobanking (B-CUBE) in vederea dezvoltarii de tehnologii si solutii disruptive cu privire la diagnosticul medical si lanturile sale de valoare.

DIGI-B-CUBE urmareste sustinerea de solutii customizate si prototipuri in aceste domenii prin acordarea de vouchere de inovare pana la 60.000 de euro catre IMM-uri din UE si Tarile Asociate.

Mai multe detalii cu privire la apelurile ce urmeaza a fi lansate pe 22 aprilie 2020 le puteti regasi aici.

Incurajam astfel IMM-urile (inclusiv startup-uri) din domeniul medical, biotehnologii, biofarma, IT sau domenii conexe: robotica, automatizari, nanotehnologii, etc, sa aplice pentru diferite tipuri de vouchere ce sunt sau urmeaza a fi disponibile. Consideram ca aceasta sursa de finantare poate sprijini dezvoltarea de produse inovative si in contextul necesitatilor evidentiate de pandemia COVID-19.