Proiectul „Inter-regional platform for new radiotracers development in personalized medicine (TRACE-MED)”, coordonat de catre Clusterul IMAGO-MOL si facilitat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est va beneficia de consultanta in cadrul Technical Assistance Facility (TAF), instrument al Platformei europene pentru specializare inteligenta (S3P-Industry).
Proiectul antreneaza membrii clusterului UMF „Grigore T. Popa” din Iasi, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf Spiridon” din Iasi, Institutul de Chimie Macromoleculara „Petru Poni”, dar si colaboratori nationali, respectiv Institutul National pentru Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei”. La acestia se adauga parteneri din cadrul Platformei Europene pentru Specializare Inteligenta in domeniul Medicinii Personalizate (S3P4PM): Clust-ER Industrie della Salute e del Benessere din regiunea Emilia Romagna cu membrul sau Istituto Scientifico Romagnolo per lo Studio e la Cura dei Tumori, Slovenian Innovation Hub impreuna cu University Clinical Centre Ljubljana si Josef Stefan Institute din Ljubliana. National Centre For Nuclear Research, Polatom, Radioisotope Centre din Polonia este de asemenea parte a consortiului S3 P4PM.
Pe 27 mai s-a derulat sedinta de kick-off a proiectului cu expertii cheie ai proiectului precum si cu echipa de consultanti din partea Ecorys si CSECOE pentru stabilirea calendarului si modalitatilor de lucru.
Facilitatea de asistenta tehnica (TAF) este un proiect european finantat prin Programul COSME care ofera promotorilor de proiecte oportunitatea de a beneficia de consultanta din partea unor companii de top pentru imbunatatirea planurilor de afaceri si pregatirea pentru investitii public-private.