Primul workshop “Bridging the gap” din cadrul proiectului Brain Twin, finantat prin programul Horizon 2020, Twining Action, s-a derulat online pe 21 aprilie 2021.

Principalul beneficiar al proiectului este Universitatea Tehnica “Gheorghe Iasi” (TUIASI), alaturi de partenerii din consortiu: Steinbeis 2i GmbH, Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation, Universitatea din Salamanca si  ZSI – Centre for Social Innovation (Austria). Proiectul BrainTwin sustine networkingul și sprijina TUIASI in dezvoltarea unui nou centru de cercetare și educație prin consolidarea capacitatii sale stiintifice și tehnologice, in domeniul neuroingineriei (cu focus pe detectia precoce a bolilor neurodegenerative, proceduri robotice de diagnostic si terapie, e-instruments pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientilor).

Workshopul a urmarit prezentarea unor exemple de proiecte si initiative care sustin tranferul tehnologic si inovatia in domeniul medical atat din Romania cat si de la nivel european. De asemenea, a facilitat networkingul intre participantii prezenti.

Alaturi de interventii din partea mediului academic de cercetare si cel al companiilor inovatoare locale (UMF “Grigore T. Popa” din Iasi – CEMEX, TUIASI, Sentic-Lab SRL), Clusterul IMAGO-MOL a fost invitat si a realizat o prezentare cu privire la rolul sau de facilitator al dezvoltarii ecosistemului regional de digital health.