În perioada 09-10 februarie 2023, partenerii din consorțiul REVERT s-au întâlnit la Cartagena și Murcia (Spania) pentru a discutata despre activitățile desfășurate încă de la începutul proiectului, coordonat de Centrul de Cercetare Raffaele din Roma.

Întâlnirea de două zile a fost organizată de partenerii spanioli ai proiectului: Servicio Murciano del Salud, Instituto Murciano de Investigación Biosanitaria (IMIB) și UCAM – Universitatea Católica San Antonio de Murcia.

Scopul reuniunii consorțiului a fost împărtășirea perspectivelor diferite ale centrelor clinice și biobancilor implicate în proiect și identificarea următorilor pași ai studiului clinic REVERT. Acesta are ca scop dezvoltarea unui model de terapie combinatorie inovatoare, model capabil să identifice o intervenție terapeutică mai eficientă și mai cost – eficientă pentru pacienții cu cancer colorectal metastatic nerezecabil (mCRC), cu sprijinul medicinei predictive și a inteligenței artificiale (AI).

Echipa IMAGO-MOL a fost reprezentată de prof. Adrian Iftene, coordonatorul echipei tech a REVERT, dr. Constantin Volovat de la Centrul Euroclinic, implicat în proiect ca entitate afiliată și ing. Paul Herghelegiu de la Universitatea Tehnică Iași, implicată de asemenea ca afiliat.