Conferinta Saptamana Regiunilor Inovatoare din Europa va avea loc la Iasi, in perioada 26 – 28 iunie 2019, fiind ultimul eveniment dedicat cercetarii si inovarii in calendarul Presedintiei Romaniei a Consiliului Uniunii Europene.

Scopul acestei conferinte este de a oferi o platforma celor care se ocupa de politicile publice, autoritatilor publice, centrelor de inovare si intreprinderilor din toata Europa, in care sa discute despre practicile in cercetare si inovare, provocari si oportunitati in regiunile Europei, cu o privire directa si asupra programelor de finantare curente si viitoare.

Reunind jucatori importanti din domeniul cercetarii, inovarii si educatiei, WIRE X 2019 promoveaza creativitatea stiintifica, prin intermediul a trei piloni principali:

  • Pilonul I: De la excelenta regionala la lanturile valorice europene si globale
  • Pilonul 2: Cercetare si inovare pentru transformarea economica
  • Pilonul 3: Educatie pentru inovare

Mai multe detalii despre eveniment, precum si agenda completa pot fi consultate pe pagina web dedicata: www.wire2019.eu.

WIRE X 2019 este organizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, cu sprijinul Ministerului Cercetarii si Inovarii din Romania si al Directoratului General pentru Cercetare si Inovare al Comisiei Europene.