Agenda evenimentului, facilitat de catre Domnul Daniel Cosnita, Presedintele Asociatiei Clusterelor din Romania ClusteRO,  a cuprins prezentarea surselor de finantare disponibile, identificarea programului adecvat, primii pasi in abordarea unui proiect cu finantare publica, strategii pentru gasirea partenerilor, tehnici de elaborare a rezumatului de proiect.

La seminar au participat reprezentanti ai membrilor Clusterului, in special medici rezidenti, doctoranzi din specialitatile de Medicina Nucleara, Radiologie si Imagistica Medicala, Endrocinologie, Neurologie ai Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T.Popa”, dar si reprezentanti ai Institutului de Chimie Macromoleculara Petru Poni, Academia Romana, Filiala Iasi, SC AMSIMCEL SRL.

Prima parte a seminarului a fost dedicata prezentarilor, cu expuneri vizand pasii de urmat in demararea unui proiect, pornind de la definirea ideii si ajungand la scrierea si depunerea cererii de finantare. A fost realizata prezentarea Programului Orizont 2020, cu principale sale tematici, a modului de implementare a acestor tipuri de programe, a modului de identificare a apelurilor si a selectiei lor in functie de interesul pe tematica de finantare.

In cea de-a doua zi de seminar, participantii au lucrat pe teme de proiecte aferente unor apeluri in derulare sau viitoare si au prezentat colegilor rezultatele muncii in echipa.

Pe langa beneficiile legate de accesul la informatii de specialitate, seminarul a fost un prilej bun de networking intre participanti si de schimb de experienta in legatura cu tematica accesarii de fonduri nerambursabile.