Clusterul IMAGO-MOL si Clusterul Cancéropôle Lyon Auvergne-Rhône-Alpes (CLARA) au semnat un acord oficial de colaborare.

Acordul largeste aria de colaborare pe care cele doua clustere partenere au stabilit-o prin dezvoltarea de consortii pentru programele Horizon 2020 si COSME si realizarea unei misiuni Cluster2Cluster in noiembrie 2019 in Lyon, in vederea intensificarii interactiunilor dintre actorii cheie din cele doua regiuni.

Parteneriatul va urmari promovarea schimburilor interinstitutionale, organizarea de evenimente precum conferinte, simpozioane, brokeraje, dezvoltarea de aplicatii comune pentru obtinerea de finantari si de retele de colaborare intre cercetatori, dezvoltatori, antreprenori si investitori din ambele regiuni.

“Suntem incantati sa incheiem acest parteneriat care este in concordanta cu preocuparile noastre in dezvoltarea de proiecte in domeniul medicinei personalizate in oncologie si dezvoltarea de parteneriate cu organizatii relevante si importante pentru domeniu”, a declarat dr. Vasile Fotea, presedinte al Clusterului IMAGO-MOL.

“Imagistica moleculara este un domeniu exceptional pentru inovarea in domeniul medicinei de precizie  oncologice. Acest parteneriat international va spori vizibilitatea si dezvoltarea cercetarii realizate in cadrul retelelor reprezentate de CLARA si IMAGO-MOL pentru beneficiul pacientilor oncologici”, a declarat de asemenea Prof. Pierre Hainaut, presedinte CLARA.