Pe 27 octombrie a fost semnat contractul de finantare aferent proiectului MEDIC-NEST, Precision MEDIcine Clusters integrating Digital Technologies for New EcoSystems in HealThcare, finantat prin Programul COSME European Cluster Excellence with ClusterXchange scheme connecting ecosystems and cities.

Coordonatorul consortiului este Clusterul IMAGO-MOL si alaturi de clusterele partenere flanders.healthTech (Belgia),  Hellenic Biocluster (Grecia) si Biotecyl – Cluster De Salud De Castilla Y Leon (Spania) ne propunem sa sustinem cooperarea intre ecosistemele europene in domeniul medicinei de precizie, prin infiintarea unui Meta Cluster European care va dezvolta o Strategie Europeana in Medicina de Precizie si un Plan de Actiune Comun in domeniul Oncologiei de Precizie  2022-2027, dar si prin implementarea schemei ClusterXchange.

Proiectul va incepe in data de 1 februarie 2022 si se va derula pe o perioada de 24 de luni. Un numar de 80 de vizite pentru schimb de experienta vor fi sustinute prin intermediul proiectului, din care jumatate vor fi destinate IMM-urilor, restul implicand clustere, organizatii de cercetare sau autoritati publice.