In contextul manifestarilor dedicate Zilei Mondiale a AVC, pe 29 octombrie 2019, se va desfasura simpozionul “Diagnosticul si managementul interdisciplinar al pacientilor cu AVC acut”, in Aula Magna „GEORGE EMIL PALADE” a Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi.

Manifestarea faciliteaza un schimb de experienta intre un specialist neurolog care lucreaza intr-o unitate de stroke din Franta, cercetator in diaspora, dr. Cosmin Alecu, MD, PhD, Unitatea de Stroke, CENTRE HOSPITALIER SUD FRANCILIEN, Corbeil-Essonnes, Franta si medici implicati in diagnosticul si managementul pacientului cu AVC acut, cu scopul de a initia formarea unei filiere neurovasculare in unitatile medicale din Iasi si participarea la stabilirea unui program de actiuni de informare in Iasi si Regiunea Nord-Est a Romaniei.

Simpozionul este primul eveniment dintr-o serie de actiuni dedicate AVC, fiind urmat de o manifestare cu accent pe recuperarea post AVC, in luna noiembrie 2019, acredita EMC.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, impreuna cu Clusterul Imago-Mol si Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. N. Oblu“ Iasi.