Grupul de Lucru Consultativ în domeniul strategiei locale de sănătate, cu accent pe conceptul de smart health, a avut cea de-a cincea sesiune de lucru în data de 6 iulie 2023, între orele 11.00 – 13.00, la sediul Societății de Medici şi Naturaliști din Iași (SMN).

La acest eveniment au participat reprezentanți ai următoarelor instituții și organizații: Clusterul Imago-Mol, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Consiliul Județean Iași, Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, Facultatea de Informatică  –  Universitatea Al. I. Cuza Iași, PixelData, Digital Innovation Zone.

Au fost prezentate pe scurt activitățile care s-au desfășurat în cadrul proiectului până în prezent, cu accent pe prezentarea fișei de proiect elaborate de Grupul de Lucru Consultativ privind crearea unui sistem PACS (Sistem de Arhivare și Comunicare a Imaginilor) municipal, fișă care se regăsește pe lista de proiecte a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană Iași.

Nu în cele din urmă, s-a discutat despre modalitatea de menținere a colaborării membrilor GLC după terminarea proiectului, prin mijloace online și prin întâlniri fizice pentru a continua dezvoltarea ideilor propuse și pentru a putea identifica și alte inițiative de digitalizare la nivelul municipiului Iași.