Ziua de 29 octombrieZiua Mondiala a AVC, initiata de World Stroke Organization (WSO) incepand cu 2010, este dedicata organizarii de manifestari de informare si prevenire a grupelor de pacienti si a medicilor implicati in diagnosticul si managementul acestei urgente de sanatate publica, in Romania fiind cea mai mare mortalitate prin AVC din Europa (21,64%), iar la nivel national fiind a doua cauza de deces, dupa bolile cardiovasculare.
In acest context, Clusterul Imago-Mol impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi si Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. N. Oblu“ Iasi, organizeaza pe 28 octombrie, in Sala de Conferinte a UMF Grigore T.Popa din Iasi, un workshop destinat dezbaterii posibilitatii dezvoltarii unei aplicatii asistent pe dispozitive mobile pentru recunoasterea semnelor incipiente de AVC. Vor fi prezenti specialisti IT din companii si universitati, alaturi de medici specialisti.

La intalnire este invitat sa participe dr. Cosmin Alecu, MD, PhD, Unitatea de Stroke, CENTRE HOSPITALIER SUD FRANCILIEN, Corbeil-Essonnes, FRANTA, specialist neurolog care lucreaza intr-o unitate de stroke din Franta, cercetator in diaspora, in vederea transferului de experienta.