Primul workshop din cadrul proiectului MEDIC-NEST, dedicat analizei strategiilor clusterelor partenere din cadrul proiectului, din perspectiva strategiilor regionale de specializare inteligenta, s-a desfasurat in perioada 23 – 24 mai 2022, la Leuven, in Belgia.

Evenimentul a fost organizat de clusterul MEDVIA si a reunit echipele de proiect ale partenerilor. Acestora li s-a alaturat si Jolien Roovers, expert politici in cadrul Guvernului Flamand si expert al Platformei Europene de Medicina Personalizata – S3P4PM, care a sustinut o prezentare a rezultatelor studiului cu privire la includerea medicinei personalizate in strategiile de specializare inteligenta nationale sau regionale. Studiul a fost derulat in cadrul proiectului SAPHIRE, finantat de Programul Horizon 2020.

In continuarea prezentarii situatiilor regionale, a avut loc o dezbatere participativa pe marginea analizelor SWOT pregatite de fiecare partener.

In contextul acestei activitati, Clusterul IMAGO-MOL a realizat analiza SWOT pentru ecosistemul regional pe care il reprezinta, din perspectiva implementarii medicinei personalizate, transmitand spre informare si consultare acest document care Biroul de Specializare Sectoriala al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.