Cluster Imago-Mol a organizat Healthcare innovation and entrepreneurship workshop in colaborare cu RubikHub si Freshblood, in data de 11 iulie 2019. Am discutat despre ce facem si ce ne propunem noi ca si cluster sa facem pentru ecosistemul medical cu prof. dr. Cipriana Stefanescu, presedintele Consiliului Stiintific IMAGO-MOL, despre tehnologia in medicina si aplicatii inovative pentru sanatate cu Ilinca Nicolae – Rubikhub, despre ce este inovatia, educatia, antreprenoriatul si intraprenoriatul cu Ion Gheorghe Petrovai – Fresh Blood.

Cristina Baghiu, fellow programul EITHealth Starship ne-a prezentat experienta si impactul pe care participarea intr-un astfel de program le aduce in dezvoltarea personala si profesionala.

Mediqualia si PediTHEC au fost cele doua startupuri promitatoare ce s-au prezentat la sectiunea Pitch for advise, iar panelul de discutii a oferit oportunitatea de a asculta oameni cu preocupari diverse in domeniul inovatiei in medicina, pornind la la pediatrie/neonatologie – Catalina Luca, Facultatea de Bioinginerie Medicala UMF Iasi, donarea de sange si incurajarea ei – Dan Popescu, fondator @Asociatia Trei Vieti, tehnologia blockchain in studiile clinice – Gabi Dumitriu, founder @Lawcalis si aplicatiile destinate interconectarii medic-pacient – Lucian Nita, project manager @RomSoft.