Clusterul IMAGO-MOL a organizat in data de 22 februarie 2019 un seminar destinat medicilor rezidenti, doctoranzilor si cercetatorilor din cadrul membrilor sai asociati. Evenimentul s-a desfasurat in Sala de Conferinte a U.M.F. „Grigore T. Popa” Iasi. Evenimentul se inscrie in seria de activitati din cadrul proiectului „Cresterea excelentei Clusterului IMAGO-MOL prin dezvoltarea documentelor de planificare strategica CDI” (CEX – IMAG), finantat de catre Ministerul Cercetarii si Inovarii prin PNCDI III.

Prima sectiune a evenimentului a fost reprezentata de o videoconferinta dedicata temei antreprenoriatului in medicina, la care a fost invitat dl Conf. Univ. dr. PhD Sebastian Vaduva, Universitatea Emanuel din Oradea. Acesta a vorbit despre factorii de succes in antreprenoriat, a mentionat resurse de informare utile pentru cei care cauta surse de finantare pentru ideile de proiecte si a sugerat contactarea alumni ai Universitatilor din diaspora, care pot sprijini dezvoltarea de noi idei sau proiecte.

A doua parte a intalnirii a constat intr-o prezentare sustinuta de catre dna Carmen Mihai, manager inovare al Clusterului IMAGO-MOL pe tema surselor de finantare, incluzand programele de finantare PNCDI III 2015 – 2020, programele de tip ERA-NET dedicate temelor medicale, Actiunile Horizon 2020 Marie Curie, Programul Erasmus+. Prezentarea a fost urmata de o scurta sesiune de lucru pe grupe.

Ultima parte a intalnirii a fost consacrata prezentarii de cazuri clinice in medicina nucleara, avand ca invitata prin intermediul unei videoconferinte, pe dna Prof. Ora Israel, MD PhD Nuclear Medicine, Rambam Medical Center, Israel. Prezentarile au fost sustinute de catre drd. Cati Stolniceanu, medic rezident medicina nucleara, Spitalul Sf. Spiridon cu tema „The usefulness of complementarity of imaging in the NET’s theranostics approach”, Jalloul Wael, medic rezident medicina nucleara Spitalul Sf. Spiridon cu tema „Neuroendocrine carcinoma of the cervix ” si Teodor Ionescu, medic rezident medicina nucleara Spitalul Sf. Spiridon, cu tema „Bone scintigraphy – a noninvasive imagistic method for early detection of cardiac amyloidosis”.

Sesiunea a fost apreciata de catre toti participantii, prin sugestiile pe care dna profesor Ora Israel le-a realizat atat din punct de vedere al continutului medical al prezentarilor, cat si din punctul de vedere al formei pe care o prezentare atractiva trebuie sa o aiba.