In perioada 4-5 septembrie 2018, Clusterul Imago-Mol este prezent la Conferinta de Medicina Nucleara, Magurele, prin persoana doamnei profesor univ. Dr. Cipriana Stefanescu, presedinte al Consiliului stiintific al clusterului. Evenimentul care se va desfasura la Centrul de conferinte al Extreme Light Infrastructure Nuclear Physics – ELINP si la Biblioteca Nationala de Fizica din Magurele isi propune mai multe obiective:

  • prezentarea strategiei de cercetare a Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, IFN HH – ELI-NP in domeniul medicinei nucleare;
  • cunoasterea asteptarilor specialistilor din acest domeniu medical si al industriei medicale;
  • conturarea unui model de valorificare a rezultatelor cercetarilor avansate de la IFIN HH –

ELI-NP in sistemul medical romanesc;

  • constituirea de parteneriate intre IFIN HH – ELI-NP – Magurele High Tech Cluster MHTC si universitati, unitati sanitare, companii inovative pentru dezvoltarea de proiecte de cercetare – inovare comune in domeniul medicinei nucleare;
  • identificarea modalitatilor de a dezvolta entitati medicale publice si private care sa atraga pacienti din tara si strainatate pentru investigatii si tratamente medicale la Magurele.

Doamna profesor univ. Dr. Cipriana Stefanescu, reprezentantul Clusterului IMAGO-MOL va sustine, de asemenea, o prezentarein cadrul conferintei pe tema De la cercetare la practica teranostica: posibili algoritmi de colaborare. Oportunitati de colaborare la Iasi.

O sectiune speciala va fi dedicata realizarii de intalniri intre cercetatori de la Magurele si  reprezentanti ai comunitatii si industriei medicale in vederea identificarii unor  posibile proiecte in domeniul cercetarii stiintifice nucleare.

Evenimentul se constituie astfel intr-o oportunitate de dezvoltare de colaborare atat intre actorii relevanti din domeniul medicinii nucleare, cat si intre clusterele din Romania.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi gasite aici: http://www.mhtc.ro/invitatie-conferinta-medicina-nucleara/