Conferinta de inaugurare a Clusterului IMAGO-MOL – 29-31 octombrie 2012

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi a organizat Conferinta de lansare oficiala a Clusterului Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est (IMAGO-MOL). Evenimentul s-a desfasurat in perioada 29-31 octombrie 2012, la Hotel Unirea (str, Piata Unirii nr. 5), Sala Mezanin, incepand cu ora 10.00.

Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului “Imagistica medicala avansata, interdisciplinara si integrata prin crearea unei Retele de Clustere Regionale si Strategii de Dezvoltare la nivel european” (AMI-4Europe), finantat de Comisia Europeana prin Programul Cadru 7 – Regiuni ale Cunoasterii.

Obiectivul proiectului AMI-4Europe a fost de a defini si dezvolta conceptul de “noua generatie” de discipline integrate aferente domeniului imagisticii medicale, cum ar fi nanomedicina, farmacologia, biotehnologii pentru sanatate si tehnologia informatiei si comunicatiei. AMI-4Europe este primul proiect care aduce impreuna toti actorii cheie pentru a dezvolta, coordona si integra nou definitul lant valoric aferent imagisticii medicale avansate, interdisciplinare si integrate la nivel european, implementand prima Platforma Europeana pentru Imagistica Medicala cu scopul de a crea cadrul comun pentru a promova politici, tehnologii si rezultatele cercetarii in sectorul vizat.

Unul din rezultatele acestui proiect il constituie si infiintarea Clusterului Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est (IMAGO-MOL), primul cluster de acest fel creat in Romania in domeniul imagisticii medicale, deosebit de important pentru perspectivele Regiunii Nord-Est in domeniul medical. Clusterul s-a constituit ca persoana juridica pe 7 septembrie 2012 avand ca membri fondatori ADR Nord-Est, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, Spitalul Judetean de Urgenta „Sf. Spiridon” Iasi, Romsoft SRL Iasi (parteneri si in cadrul proiectului AMI-4Europe) si Institutul Regional de Oncologie Iasi. IMAGO-MOL este o entitate non-guvernamentala, non-profit, apolitica, are sediul in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie si are drept scop declarat sprijinirea dezvoltarii competitive a sectorului de imagistica structurala, functionala si moleculara din Regiunea Nord-Est a Romaniei.
La eveniment au participat parteneri si reprezentanti ai clusterelor similare din Spania, Italia, Germania, Bosnia-Hertegovina, oficiali ai municipiului si judetului Iasi, reprezentanti ai lumii medicale si universitare iesene, care vor prezenta atat exemple si experiente de buna practica din sectorul imagisticii medicale cat si viziunea Regiunii Nord-Est asupra prioritatilor si evolutiei ulterioare de dezvoltare a clusterului IMAGO-MOL.

Pentru mai multe detalii accesati: http://ami-4europe.eu/

Prezentari Power Point