Clusterul IMAGO-Mol a organizat, in data de 4 iulie 2018Conferinta de lansare a proiectului “Cresterea excelentei Clusterului IMAGO-MOL prin dezvoltarea documentelor de planificare strategica CDI” (CEX – IMAG), in Aula Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa” Iasi.

 Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est IMAGO-MOL implementeaza, incepand cu data de 1 iulie 2018, proiectul „Cresterea excelentei Clusterului IMAGO-MOL prin dezvoltarea documentelor de planificare strategica CDI” (CEX – IMAG), finantat de catre Ministrul Cercetarii si Inovarii prin Planul National de Cercetare-Dezvoltare si Inovare pentru perioada 2015 – 2020 (PNCDI III).

Valoarea totala a proiectului (PN-III-P2-2.1-CLS-2017-0047/12CLS/2018) este de 420.250 lei, din care asistenta financiara nerambursabila in valoare de 350.000 lei.

Scopul proiectului CEX-IMAG este de crestere a excelentei si productivitatii stiintifice aplicative a Clusterului IMAGO-MOL, prin dezvoltarea documentelor strategice de planificare CDI in vederea asigurarii continuitatii si cresterii capacitatii operationale a Clusterului IMAGO-MOL intr-un domeniu deosebit de important pentru sanatate – imagistica medicala, in corelare cu domeniul IT si biotehnologiile.

In prima parte a conferintei moderata de catre dna prof. Cipriana Stefanescu, presedinte al Consiliului Stiintific al Clusterului IMAGO-MOL,  rectorul Universitatii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, dnul prof. dr. Viorel SCRIPCARIU a sustinut un cuvant de deschidere ,subliniind importanta derularii de proiecte CDI in parteneriat prin intermediul Clusterului IMAGO-MOL.

In continuare, au fost sustinute prezentari de catre dnul dr. Vasile FOTEA, Presedinte al Clusterului IMAGO-MOL, Spitalul Sf. Spiridon, dnul Daniel COSNITA, Presedinte al Asociatiei Clusterelor din Romania – CLUSTERO, dna Alina CAPITANU, Director de proiect, ADR Nord-Est, dna prof. dr. Cipriana STEFANESCU, Presedinte Comitet Stiintific Cluster IMAGO-MOL, Coordonator stiintific al proiectului, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, dna prof. dr. Danisia HABA, consultant stiintific,  Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi.

De asemenea, partea a doua a evenimentul a fost dedicata discutiilor Grupului de lucru pentru elaborarea Agendei Strategice de Cercetare Dezvoltare Inovare a Clusterului IMAGO-MOL, structura constituita in vederea realizarii in parteneriat a trei documente programatice importante (Agenda strategica CDI, Planul de implementare si Strategia de extindere si internationalizare), in concordanta cu necesitatile si obiectivele comune ale membrilor IMAGO-MOL si ale actorilor cheie in domeniul sanatatii.

Mentionam ca Planul de Implementare al Clusterului IMAGO-MOL va contine un portofoliu de proiecte prioritare si ca vor fi organizate seminarii de generare proiecte care vor avea ca rezultat elaborare de fise de proiecte in corelare cu sursele de finantare disponibile.