In perioada 1- 4 noiembrie 2018, se va desfasura la Iasi, evenimentul  „Zilele Medicinei Nucleare – IASI 2018”, organizat de Societatea Romana de Medicina Nucleara si Imagistica Moleculara – SRMNIM, in colaborare cu U.M.F. „Grigore T. Popa” Iasi, Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Structurala si Moleculara – IMAGO-MOL, Societatea de Medici si Naturalisti din Iasi, Spitalul Clinic Judetean de Urgente Sf. Spiridon si Institutul Regional de Oncologie Iasi.

Evenimentul va fi national cu participare internationala si va include:

– Un curs postuniversitar: Actualitati in imagistica nucleara teragnostica
– Sesiuni de cazuri clinice: Nuclear Imaging versus Unclear Imaging
– Un Simpozion de radioprotectie

Concentrandu-se anul acesta, pe formarea tinerilor specialisti in domeniul radiotrasorilor si a tehnicilor SPECT/PET/CT/IRM, definind conceptul de „Theragnostics” pentru medicina personalizata si de precizie, „Zilele Medicinei Nucleare – IASI 2018” reprezinta, in fapt, evenimentul national anual al specialistilor in domeniul imagisticii nucleare.  Manifestarea isi propune sa creeze oportunitatea initierii de discutii despre progresele medicinei nucleare, necesare si in Romania, in cadrul unor intalniri motivationale, in care toti participantii sa aiba sansa de a impartasi idei.

Evenimentul va prilejui si organizarea unei noi intalniri a Grupului de Lucru privind elaborarea Agendei Strategice Imago-Mol, in data de 1 noiembrie 2018, in Biblioteca Institutului de Anatomie (U.M.F. „Grigore T. Popa” Iasi). Intalnirea se deruleaza in cadrul proiectului Cresterea excelentei Clusterului IMAGO-MOL prin dezvoltarea documentelor de planificare strategica CDI CEX – IMAG si finantat de catre Ministerul Cercetarii si Inovarii prin PNCDI III. Scopul intalnirii este de a supune spre dezbatere si aprobare Agenda Strategica IMAGO-MOL.

Scopul proiectului CEX – IMAG este de crestere a excelentei si productivitatii stiintifice aplicative a Clusterului IMAGO-MOL, prin dezvoltarea documentelor strategice de planificare CDI in vederea asigurarii continuitatii si cresterii capacitatii operationale a Clusterului IMAGO-MOL intr-un domeniu deosebit de important pentru sanatate – imagistica, in corelare cu domeniul IT si biotehnologiile.

Intalnirea va prilejui si organizarea unei Adunari Generale a Clusterului IMAGO-MOL pentru dezbaterea unor aspecte statutare.