In data de 22 mai 2019 s-a desfasurat intalnirea Grupului de Lucru al Clusterului IMAGO-MOL, in Sala de Conferinte a Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T.Popa” din Iasi, eveniment care face parte din calendarul de activitati al proiectului „Cresterea excelentei Clusterului IMAGO-MOL prin dezvoltarea documentelor de planificare strategica CDI” (CEX – IMAG)”, finantat de catre Ministerul Cercetarii si Inovarii prin PNCDI III. La intalnire au participat 15 reprezentanti ai membrilor Clusterului Imago-Mol.

Evenimentul a debutat cu prezentarea sustinuta de catre dna Alina Capitanu, director de proiect, dedicata structurii necesare realizarii Planului de Implementare aferent Agendei Strategice a Clusterului IMAGO-MOL si dezvoltarii de fise de proiect. Au fost astfel discutate potentiale proiecte colaborative in domeniul sanatatii, cu accent pe endocrinologie si teranostica, (onco)genetica, AVC, medicina personalizata si de precizie, rezistenta antimicrobiana.

 

 

 

Doamna Carmen Mihai, manager de inovare al Clusterului Imago-Mol a prezentat o serie de oportunitati de finantare, atat din surse nationale cat si granturi Horizon 2020 sau ale altor fundatii internationale, in domeniul sanatatii sau aplicatiilor TIC in domeniul sanatatii.

 

 

 

Membrii Grupului au agreat dezvoltarea in cooperare a fiselor de proiect pe temele identificate, luandu-se in considerare si calendarul lansarii apelurilor de interes.