Proiectul REVERT – taRgeted thErapy for adVanced colorEctal canceR paTients, depus in cadrul apelului SC1-BHC-02-2019, Systems approaches for the discovery of combinatorial therapies for complex disorders, Programul Horizon 2020, a fost selectat spre finantare. Consortiul este format din 14 organizatii din Italia, Spania, Suedia, Germania, Luxemburg si Romania si este coordonat de Scientific Institute for Research, Hospitalization and HealthCare (IRCSS) San Raffaele Pisana din Roma.

Proiectul va avea o durata de 48 de luni si va urmari dezvoltarea unui model îmbunatatit si inovator de terapie combinatorie, bazat pe abordarea conceptului medicinii personalizate, care identifica cea mai eficienta si eficienta interventie terapeutica pentru pacientii cu cancer colorectal metastatic inoperabil (mCRC).

Clusterul IMAGO-MOL, prin expertiza membrilor sai, va participa la dezvoltarea bazei de date REVERT (RDB), a cadrului computational sofisticat bazat pe Inteligenta Artificiala pentru a prezice raspunsurile pacientilor la terapiile combinatoriale pentru ingrijirea mCRC, la studiul retrospectiv si studiul clinic prospectiv, prevazute in cadrul proiectului.